Tarieven

Tarieven

Het zorgprestatiemodel is vanaf 2022 het nieuwe bekostigingssysteem voor de GGZ.
Het belangrijkste verschil met voorheen is dat de indirecte tijd van de behandelaar geïntegreerd is binnen de directe tijd (het diagnostiek of behandelcontact). Reflectief hanteert de tarieven die geïndiceerd zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (zie www.nza.nl).

Reflectief heeft geen contracten met zorgverzekeraars, dit betekent dat je 65% tot 100% van de factuur vergoed kan krijgen, afhankelijk van hoe je verzekerd bent. De zorgverzekeraar doet sowieso aanspraak op het eigen risico. Check bij je zorgverzekeraar hoeveel jij vergoed kan krijgen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je wilt declareren bij de zorgverzekeraar dien je voor de intake over een verwijsbrief van de huisarts te beschikken. 

Na de intake volgt een behandelplanbespreking met de regiebehandelaar, waarna de behandeling start. Je ontvangt aan het einde van iedere een maand een factuur voor de verrichte diagnostiek en behandelafspraken. De factuur maak je zelf over aan Reflectief en je declareert zelf de factuur bij de zorgverzekeraar door deze samen met de verwijsbrief van de huisarts in te dienen.

Tarieven:
Intake  (diagnostiek) 60 minuten               € 142,21
Behandelplan bespreking 15 minuten       €   49,89
Behandeling 60 minuten                            € 124,74

Wanneer je een afspraak 24 uur voor aanvang van een afspraak afzegt, wordt een zogenaamd no-show tarief in rekening gebracht a € 65,00.

Wanneer je de behandeling zelf betaalt, geldt er een aangepast tarief a €110,00 per 60 minuten, zowel voor diagnostiek- als behandelcontacten.

Voor informatieverstrekking aan bedrijfsarts of verzekeringsarts geldt een tarief a € 89,65