Tarieven

Tarieven

 

Niet gecontracteerde GGZ
Reflectief heeft geen contracten met zorgverzekeraars, dit betekent dat je 65% tot 100% van het marktconforme tarief dat door je zorgverzekeraar is vastgesteld, vergoed kan krijgen (dit verschilt per zorgverzekeraar). Dit is afhankelijk van welke polis je hebt. De zorgverzekeraar doet sowieso aanspraak op het eigen risico (385 euro of meer als je vrijwillig je eigen risico hebt opgehoogd).

Check bij je zorgverzekeraar hoeveel jij vergoed kan krijgen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan (op de site van de zorgverzekeraars, kun je ook een lijst vinden met tarieven `niet gecontracteerde GGZ`). De verzekeraars die onder CZ vallen, vergoeden sowieso niet. Dit zijn: CZ, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden en OHRA (UZOVI-code 9664). In dit geval zijn alle kosten voor jou zelf.

Als je wilt declareren bij de zorgverzekeraar dien je voor de intake over een verwijsbrief van de huisarts te beschikken. 

Tarieven
Vanaf 2022 is het zorgprestatiemodel het bekostigingssysteem voor de GGZ. Het belangrijkste verschil met voorheen is dat de indirecte tijd van de behandelaar geïntegreerd is binnen de directe tijd (het diagnostiek of behandelcontact). Reflectief hanteert tarieven die in lijn liggen met het marktconforme tarief gehanteerd door de grootste zorgverzekeraars en liggen onder de door het NZA wettelijk vastgestelde tarieven.

Intake  (diagnostiek) 60 minuten              € 135,00  (prestatiecode CO 0521 of CO 0562)
Behandelplan bespreking 15 minuten      €   50,00  (prestatiecode CO 0172 )
Behandeling 60 minuten                           € 119,00  (prestatiecode CO 0586 of CO 0627)
Behandeling 45 minuten                           € 100,00  (prestatiecode CO 0456 of CO0497)
No show                                                    €  65,00  (Afzeggen afspraak 24 uur voor aanvang van een afspraak)
Informatie bedrijfsarts/verzekeringsarts    € 89,65  ( Medische informatieverstrekking bedrijfsarts/verzekeringsarts)

Wanneer je de behandeling zelf betaalt, geldt er een aangepast tarief a €110,00 per 60 minuten, zowel voor diagnostiek- als behandelcontacten.

Werkwijze
Na de intake volgt een behandelplanbespreking met de regiebehandelaar, waarna de behandeling start. Je ontvangt aan het einde van iedere een maand een factuur voor de verrichte diagnostiek en behandelafspraken. De factuur maak je zelf over aan Reflectief en je declareert zelf de factuur bij de zorgverzekeraar door deze samen met de verwijsbrief van de huisarts in te dienen.