Over mij

Reflectief is een vrijgevestigde praktijk voor EMDR, Cognitieve gedragstherapie en Mindfulness. Reflectief biedt kortdurende behandeling aan volwassenen binnen de basis GGZ. 

Lisette de Vries

Ik ben Lisette en ik help je graag om makkelijker om te gaan met de uitdagingen die het leven zo met zich meebrengt. Nadat ik zo`n 20 jaar binnen de specialistische GGZ heb gewerkt als voornamelijk traumatherapeut, heb ik in 2015 de stap genomen om een eigen praktijk te starten, zodat ik me volledig kan richten op waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Als gevolg van mijn praktijkervaring, heb ik door de jaren heen de visie ontwikkeld, dat problemen veelal ontstaan door hoe wij door ervaringen in het leven geprogrammeerd zijn. Sommige van die ervaringen vallen onder de noemer `trauma`, maar daarnaast zijn er vele ervaringen die niet onder de definitie van trauma vallen, maar die wel een impact hebben op hoe wij over onszelf en de wereld om ons heen zijn gaan denken, hoe wij als gevolg daarvan ons voelen en ons gedragen. Als gevolg van disfunctionele leerervaringen in het leven reageren we vanuit een onbewuste automatische piloot, die er voor zorgt, dat we niet het leven leiden dat we zouden willen. Hierdoor komen potenties onvoldoende tot bloei, zorg je niet goed voor jezelf en voel je je niet happy omdat je jezelf overbelast en niet de dingen doet, die je graag zou willen doen. 
Naast deze programmering en disfunctionele automatische piloot, zie ik ook dat veel mensen vastlopen, omdat ze niet weten hoe om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens. We willen hierover controle krijgen en zijn opgegroeid met het idee dat alles maakbaar is en dat je vervelende gevoelens ook weg kunt krijgen en gaan we hiermee de strijd aan. Dit werkt echter averechts en versterkt juist negatieve gevoelens.
Ik help je graag bij een stukje herprogrammering en om anders te dealen met gevoelens die je liever niet wilt hebben. Op deze manier krijg je meer rust in je leven, ervaar je meer geluksgevoelens en ga je een leven leiden vanuit jouw potenties en dat wat jij belangrijk vindt.

Ik heb de volgende registraties:
• Orthopedagoog-generalist (NVO©): Rijksuniversiteit Groningen
• BIG 39927062631 – AGB 9401423
• 
EMDR Europe Practitioner (VEN©)
• 
Mindfulnesstrainer categorie 1 (VMBN©)
• Gedragstherapeut

Ik werk samen met mevrouw M. van de Wouw (GZ-psycholoog, BIG 69910738125,  AGB 94013851) en met mevrouw C. Ploeg als regiebehandelaar (GZ-psycholoog, BIG: 09920299325 en AGB 94010441).